Betaler man SKAT af SU?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Betaler man SKAT af SU? Vil du have den helt korte version? så er svaret: Ja.

Du betaler SKAT af din SU, da det er en skattepligtig indkomst. Der bliver allerede betalt SKAT af din SU inden du får den udbetalt, så det skal du slet ikke bekymre dig om. Dette betyder også at du heller ikke skal tænke på dit skattekort og være bange for at få smæk af SKAT på et eller andet tidspunkt. Din SU bliver behandlet på forsvarlig vis af SKAT selv, og skatten er lige så sikker som tilbagebetaling af SU-lån.

Alle os studerende der modtager SU, elsker det. Det skal ikke lyde som om vi er utaknemmelige små liberalistiske tilhængere, for vi elsker det fordi det gør vores liv lettere. De ekstra få tusinde kroner om måneden gør at vi har lettere ved at finde glæde ved at studere. Om hvorvidt nogen mennesker udnytter det danske system på denne front, må vi undlade at kommentere på.

Det DU kan gøre, er at holde øje og få styr på lige netop din SU.

Styr på SU og SKAT

Helt ligesom det er vigtigt at vide hvor meget du må tjene når du får SU. Så er det vigtigt at vide om du får for meget eller for lidt udbetalt af SU. Altså, hvor høj trækprocenten er, og om den er rimelig. Du kan risikere at betale for lidt i SKAT, hvis du eksempelvis bruger dit hovedkort til både SU og til dit fritidsjob. Her skal en af dine indtægter gå gennem via dit bikort. Du kan se efter og eventuelt rette dette inde på minSU.

Det er vigtigt at du har styr på din SU, specielt hvis du betaler for lidt i SKAT. Hvis du kommer til at betale 1.000 kroner for lidt i SKAT hver måned i et år, så kan du med god grund få en klump i halsen når det bliver medio april og du finder ud af om du skal have penge tilbage, eller om du skal betale penge til SKAT. For så vil den ud fra dette eksempel vise at du skylder 12.000 til SKAT.

Det betyder ikke at der kommer to mænd i jakkesæt og banker på din dør, hvis dette skulle være tilfældet. Du kan her vælge om du vil (hvis du har råd) betale det skyldte beløb tilbage med det samme, eller du kan også vælge at lade det blive reguleret. Sidstnævnte betyder at du blot skal betale mere i SKAT det næste stykke tid, uanset om det er SU eller løn fra et andet sted.

Anden indtægt end SU

Det variere fra år til år, men også fra uddannelse til uddannelse om hvor meget du må tjene ved siden af din SU, så du enten ikke mister din SU-indtægt helt, eller skal tilbagebetale den. For studerende på ungdomsuddannelser må der tjenes 7.749 kroner pr. måned. Hvor studerende på videregående uddannelser må tjene op til 12.222 pr. måned.

Disse satser kaldes fribeløb, og bør med fordel undersøges ved hvert eneste årsskifte hvor du er studerende.

Det er en god idé at gå ind og se din SU. Og skulle du have spørgsmål, har SKAT en chatsupport der venter glædeligt på dig og dine henvendelser. Ingen spørgsmål er for dumme, når det vedrører økonomi.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)