Dårlig økonomi og parforhold?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Dårlig økonomi og parforhold? Det er efterhånden blevet lige så almindeligt at skændes om dårlig økonomi som hvem der tager opvasken, hvorfor din partner ikke er gået ud med skraldet endnu, hvorfor hun aldrig slukker lyset på badeværelset eller hvorfor han ikke kan ramme vasketøjskurven.

Dårlig økonomi er det nye emne der er med til at give knas i et parforhold. Det kræver ikke meget at komme ud af en dårlig økonomi (selvfølgelig alt efter hvilken situation man er i), men der er altid en løsning. Du kan undgå at have en dårlig økonomi både privatøkonomisk eller hvis du er i et parforhold, blot ved at vise lidt interesse.

Sådan kan en dårlig økonomi påvirke jeres parforhold

Det der ofte giver en dårlig økonomi når det kommer til parforhold er, at lige så snart du og din bedre halvdel er flyttet sammen, så er der ikke styr på jeres økonomi. Det kan godt være at i har nogle retningslinjer om at i skal dele TV og internet, men mobiltelefon, frisør og tøj skal i dække individuelt. At føre to privatøkonomier i et parforhold giver ofte knas, for i princippet er i jo et team hvor de gode sparetips til par er nødvendige.

Hvis vi tager udgangspunkt i at i begge er studerende, hvor du måske er på SU og din bedre halvdel har en elevløn. Du får måske 2.000 eller 3.000 mindre udbetalt i måneden, og kan ikke rigtig følge med på alle fornøjelserne. Det kan derfor være at når i skal ud og spise, bowle, til koncert, festival eller hvad ved jeg, så betaler din bedre halvdel måske lidt for dig.

Hvis i samlet set i forvejen har en dårlig økonomi, så vil din bedre halvdel nok ikke rigtig glemme at der er blevet betalt for dig i ny og næ, og nu forlanges det måske at det snart går den anden vej. Selvom det bare ikke er muligt.

Tag ansvar

Ovenstående kan der gøres noget ved ganske simpelt. Når nu i er klar over at i er et hold, så kan i lige så godt få fællesøkonomi. I vil forhåbentlig hinanden det bedste, og hvis en af jer tjener mere end den anden, så bør det ikke være noget problem at smide hele indtægten sammen der også tit sparer penge på madbudgettet og diverse udgifterne.

Brug tiden i jeres parforhold på at diskutere omkring alt muligt andet end dårlig økonomi, når i har klare regler om at alt hvad i har af indtægter skal lægges sammen. Det kan være svært at acceptere, men når først det er gjort, så er det dét hele værd.

Tag styringen over økonomien, hvis i begge er enige om at i har en dårlig økonomi. Om i gør det sammen eller det er én af jer der styre det, må i selv finde ud af. Men brug tid på at sætte jer ind i det, og det vil gavne jeres parforhold gevaldigt.

Det er også vigtigt at i får forventningsafstemt hvor i er om eksempelvis 3 år i jeres parforhold. Hvis nu manden forventer i har en fin bil til 300.000 og damen forventer at være gravid til den tid, så kan dette også spænde ben i jeres parforhold.

Snak fremtid og økonomi, så i kan fokusere på jeres parforhold.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)