Få styr på din økonomi som ung?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Har du ikke styr på din økonomi som ung? Hvis dit svar er overvejende, så skal det betragtes som et nej. Men det gør slet ikke spor, for det er ingen skam ikke at have styr på sin økonomi eller søge hjælp til dårlig økonomi.

Der er blot to grunde til at det ikke er en skam at have styr på sin økonomi. Den ene er, at det har ca., 80% af danskerne heller ikke. Den anden grund er, at vi ikke får det lært af nogen andre end vores forældre. Økonomi er noget vi bør lære om omkring vores 18 års’ fødselsdag. Det er når vi fylder de 18 år, at der bliver låst op for en masse økonomiske muligheder omkring økonomi. Nu er det ikke bare en beskeden sum feriepenge vi kan se frem til, samt små 2.000 i måneden for vores ungarbejderjob. Nu er det flere tusinde, det er pension, opsparing, investering og meget mere.

Mange bliver mere eller mindre aldrig introduceret for krav, betingelser og konsekvenser ved økonomi.

Hvad bruger du din penge på?

hvordan du får styr på privatøkonomien?

Det er det bedste sted at starte, når du gerne vil få styr på din økonomi som ung. Du skal finde ud af hvor du bruger dine penge, hvornår og på hvad. Det betyder selvfølgelig ikke at du skal tracke alle dine transaktioner hver evig eneste måned, slet ikke. Men det vil ikke skade at gøre det i blot en enkelt måned, selvom det godt kan kræve lidt arbejde.

Overordnet set, bør du starte med at lave et budget. Et budget går ud på at du skriver ned hvad du har af fast indtægt, hver eneste måned. Dette kan være noget i stil med boligstøtte, løn, SU, kontanthjælp, dagpenge osv.

Herefter skriver du hvad du har af faste udgifter. Dette er sådan noget som vægtafgift, TV og internet, mobil, Viaplay, Netflix. Udgifterne skal bare være de penge du ved med 110% sikkerhed bliver brugt hver måned. Det tæller ikke sådan noget som mad, da det er forskelligt om du spiser for 1200, 1500 eller 1100 om måneden. Du bør dog bruge de gode tips til at spare penge på madbudgettet.

Dette er den første metode til at få styr på din økonomi, som kan laves enhver aften på sofaen med et madprogram i baggrunden.

Dine forældre er ikke nødvendigvis eksperter

Medmindre dine forældre har en anden økonomisk baggrund end at være lønmodtager i et par dekader, så bør du ikke tage deres ord helt til dig. Det trodser udsagnet ”Mor har altid ret”, men sådan er det,

Hvis du vil få styr på din økonomi, skal du finde nogen der netop arbejder med økonomi. Nogen der med sikkerhed ved hvad de snakker om og som derved uden tvivl vil kunne hjælpe dig med at få styr på din økonomi.

Dette kan være folk som bankrådgivere, revisorer, ejendomsmæglere, børsmæglere og mange flere. Det skal blot være folk der arbejder med økonomi i deres dagligdag. Få hjælp fra en ekspert og få styr på økonomien.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)