Fordele ved at eje eller leje en bolig

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Fordele ved at eje eller leje en bolig? De fleste mennesker starter som regel ud med at bo til leje i en bolig, hvorefter de med tiden får skrabet penge sammen til at kunne eje sin egen bolig. Men der findes nogen derude, muligvis dig, der ikke ved hvorfor det ikke nødvendigvis altid er smartest at leje en bolig fremfor at eje, eller omvendt.

For nogen mennesker kan det rent faktisk være en fordel at leje en bolig. Men uanset hvordan vi vender og drejer dette vil der altid være en form for ulempe også.

Se også: Tænk penge og privatøkonomi

Fordele ved at leje en bolig

De helt store fordele ved at leje en bolig er hos dem der enten ikke magter at skulle passe en bolig, altså det ansvar der hører til at eje en bolig. De største fordele findes også hos dem der ikke er i stand til at kunne klippe hæk, sætte nye lister og som heller ikke just har pengepungen til at skulle få folk til det.

Ved at leje en bolig, skal du nemlig ikke tænke på vedligeholdelse. Du skal ikke tænke på at få noget gjort i stand, eller tænke på at renovere og samle penge sammen til det.

Dette er de helt store fordele ved at leje en bolig, men som nævnt er der altid ulemper også. Ulemperne ved at leje en bolig er, at du ikke betaler noget ind til dig selv. Dét du betaler for at bo til leje i en bolig, får du ingen kroner tilbage igen.

Fordele ved at eje en bolig

En af de absolut helt store fordele ved at eje en bolig er, at du skal tænke en smule mindre på pensionen når du kommer dertil. I princippet så låser du med tiden op for flere og flere økonomiske muligheder, fordi du modsat at bo til leje, betaler penge ind til dig selv.

Dette kaldes friværdi. Så når du engang ikke tænker at du hellere vil bo til leje så du ikke skal tænke på noget som helst vedrørende din bolig mere, så får du typisk en god sum penge ud af at sælge din bolig, hvilket for de fleste danskere booster deres pension mellem 500.000 og 2.000.000.

En ulempe ved at eje en bolig er modsat det at bo til leje. Her skal du selv sørge for at hækken bliver klippet, der skal købes en ny ovn, vinduerne skal skiftes og taget skal måske også have en tur. Alt dette er mange kroner og øre du skal punge ud med for at vedligeholde din elskede bolig.

Forskellige behov og forskellige fordele

Disse fordele der er nævnt, er ganske generelle. Dette er de mest typiske fordele ved både at eje og leje en bolig, men der kan både være flere og færre. Dette afhænger af hvem der står og skal finde et sted at bo. Hvilke præferencer har du til din bolig? Regner du med at flytte inden for ganske få år? Har du tid og overskud til at vedligeholde din bolig?

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)