Gode råd til at spare penge som pensionist

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Om du er pensionist, snart bliver pensionist eller om du bare tænker langt ud i fremtiden til dit livs sidste dage, så er det godt at være økonomisk beredt. Vi lever længere og længere, hvilket gør mange danskere urolige for om de nu har penge nok når de engang bliver pensionister.

I tilfælde af at der ikke er mange år til at betale mere ind på pensionen, kan det nu være meget rart med et råd eller to til hvordan du kan spare penge som pensionist.

Har du penge nok?

Det første vi skal gøre er uden tvivl at finde ud af om du har penge nok når du er pensionist, og i det hele taget hvor mange år disse penge de kan strække. Det at danne et overblik, uanset om det giver et positivt eller negativt udfald, vil det alligevel berolige en smule når du ved hvor mange penge du har at gøre med.

Det gode gamle budget skal i dette tilfælde være din ven. Så ved du hvad du bruger penge på, og hvad du økonomisk kan tillade dig at bruge penge på som pensionist.

Har du søgt boligsikring/boligstøtte?

Kært barn har mange navne. Om du vil kalde det at spare penge, skal jeg ikke kunne afgøre. Men hvis det er i hvert fald nogle penge du får ekstra hver måned. De fleste pensionister der bor til leje, kan få boligsikring. Boligsikring kan give dig alt i mellem 800 til 2000 mere mellem hænderne hver måned, og det er da bestemt at tage med i regnskabet som pensionist.

Så hvis ikke ud har fundet ud af om du kan få boligsikring, så gør det. Det kan også sagtens være du kan få det selvom du ikke bor til leje, så det er uden tvivl værd at finde ud af.

De almene råd

Der er jo et hav af måder hvorpå du kan spare penge, som i den grad også er gældende som pensionist. Her vil der komme en række meget hurtige råd hvor du enten vil tænke at det vidste du godt, eller du vil få dig en mindre ”aha” oplevelse.

Spar penge på madbudgettet og “tjen” penge ved at udnytte mulighederne for at spare penge som par.

Du kan plante dine egne urter. Det er ikke for at virke generaliserende, men du har muligvis tid nok til at passe en plante eller to, og der er altså penge at spare hvis du gør dig mere og mere selvforsynende som pensionist. Og tilmed får du en lille historie du kan fortælle dine børn og børnebørn om.

Varme. Elektriske termostater kan meget hurtigt tjene sig selv ind. Ved disse termostater kan du selv bestemme hvad temperaturen skal være og hvornår. Det sparer dig for en hel del tid til at skrue op og ned, og i den grad undgår du at have varme på i unødvendig tid.

Mikrobølgeovnen kan koge vand. Mikrobølgeovnen er den billigste måde at koge vand på. Den næstbilligste metode at koge vand på er via en elkedel. Så her er der altså også gode muligheder for at spare penge, når du engang bliver pensionist, hvis ikke du allerede er det.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)