Gode råd til at spare penge som studerende

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Gode råd til at spare penge som studerende? De fleste af os har været der. Det kan være utrolig svært at klare sig på en SU som studerende, og det er uretfærdigt. For det er nu vi er i vores blomstrende og gyldne år, men desværre er det her hvor vi også har færrest penge til os selv.

Der er flere måde hvorpå du kan spare penge som studerende og dem vil vi komme ind på i denne lille artikel. Dette er med udgangspunkt at du er flyttet hjemmefra.

Start med at spare penge i hjemmet

Spar penge på madbudgettet og dagligdagen hvor der selvfølgelig er mere at vinde i de forskellige sparetips til par i forhold til singler.

Vidste du godt at vand ikke er gratis? Med det sagt er priserne på vand steget og steget gennem de sidste mange år, og de fleste af os tænker at vand nærmest er gratis. Men det er det ikke helt længere, og der hvor vand bestemt er dyrest, er når det skal koges. Så hvis du vil spare en masse penge, ikke nødvendigvis ved mængden af vand, men ved at koge vand, så gør det i en elkedel eller en mikrobølgeovn.

Mikrobølgeovnen er den absolut billigste måde at koge vand på, hvor elkedlen kommer på en solid andenplads. Så i stedet for at fyre op for komfuret hver gang du kun skal lave mad til 1, så brug de to andre muligheder. Dette vil helt klart lette lidt på din økonomi som studerende.

Varme er heller ikke gratis, tværtimod. Du kan spare en masse penge ved at investere i elektroniske termostater. Hvis du bor til leje, må du nok hellere foreslå din udlejer dette inden du bare får det gjort. Men det vil din udlejer helt sikkert ikke have noget i mod, eftersom det ikke er mængden af varme du bruger som han tjener penge på.

Derudover kan du som studerende vel overveje om du har brug for en TV-pakke når du har Netflix, Viaplay og måske endda HBO?

Hvis du skal have noget nyt til hjemmet af praktiske årsager, kan du så ikke finde det brugt et sted? Sådan noget som gryder og pander behøver ikke at være helt nye til overpris før de virker.

Læs også: Hvor meget må du tjene når du får SU?

Brug biblioteket

Biblioteket er altså ikke så tudsegammelt som du måske forestiller dig. Faktisk er biblioteket stærkt undervurderet af studerende som du og jeg. Her kan du få gratis internet, du kan bruge biblioteket som et kontor hvor du studerer, for du er jo studerende, og det er helt sikkert ikke altid du er lige forberedt til timerne.

Når du bruger tiden på biblioteket, så render du heller ikke ud i køleskabet og småspiser hver halve time, du bruger ingen varme, strøm eller noget som helst. Biblioteket kan være din bedste ven som studerende så du både spare penge og samtidig får lavet dine lektier.

Betal dine regninger med det samme

Det er surt at betale regninger, men det skal jo gøres. Ved at du betaler dem med det samme som studerende, gør at du er mere påpasselig med de penge du har tilbage på kontoen. For nu ved du hvad du har tilbage til dig selv resten af måneden, i stedet for at tænker d. 15 marts at du skal huske at have penge til varmeregningen som skal betales inden d. 1 april.

I pressede periode vil du også helt automatisk grundet din situation som studerende, selv finde løsninger og måder til at spare penge.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)