Hjælp til dårlig økonomi?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hjælp til dårlig økonomi? En dårlig økonomi påvirker os som mennesker. Det påvirker os psykisk og i værste tilfælde kommer det til fysisk udtryk også. Dårlig økonomi og stress er hyppigt blandt mange. Og ofte er folk ikke klar over at de har det dårligt på grund af deres økonomi, og det er ikke helt sært.

Inderst inde føler de fleste af os at det er noget fjollet noget at have det dårligt over. Der må være noget andet der tynger os ned, end blot en dårlig økonomi. For penge er ikke alt, vel?

Hjælp til en dårlig økonomi?

find den rigtige hjælp hvis økonomien er dårlig

Men det er det mere eller mindre i dag, og i takt med at vi aldrig lærer om økonomi i skoletiden, så er det svært at vide hvor vi kan søge hjælp. Er bankrådgivere bare sælgere og derved ikke interesseret i at yde nogen reel hjælp? Selvfølgelig er der også nogle bankrådgivere der gerne vil give dig en hjælp og samtidig tjene penge på dig. Men de kan ikke tjene penge på dig, så længe du har en dårlig økonomi. De er her interesseret i at give dig en hjælp så du får så mange penge til dig selv som muligt af to årsager:

Den ene årsag er at du vil huske dem, og gerne vil tage et lån angående bolig eller bil (eller andet) når din økonomi ikke længere er dårlig.

Den anden grund er, at jo flere penge du har til dig selv, jo mere er der mulighed for at du vil investere hos dem i fremtiden. Der kan de få dine penge til at blive til flere, og samtidig tjene en lille skilling også.

Uanset om du er nået derud, eller om du blot ønsker at have mere til dig selv hver måned end du har nu, så vil vi komme ind på hvordan du kan hjælpe dig selv med en dårlig økonomi.

Dan dig et overblik med et budget

Tænk penge og privatøkonomi. Hvis du har en dårlig økonomi, og søger hjælp, så vil det første enhver ekspert vil gøre eller bede dig om, er at lave et budget. Du behøver ikke at være en haj til Excel, Word eller en lommeregner. Så længe du kan skrive nogle tal ned på et stykke papir, og det almene minus samt plus, så skal det hele nok gå.

Ved at lave et budget og derved få et overblik over enhver økonomi, god eller dårlig, starter du med at skrive hvad du får ind på kontoen hver eneste måned. Når du har skrevet dine indtægter ned, skal du herefter skrive dine udgifter ned på et andet stykke papir.

Når du nu har skrevet alt hvad der kommer ind på kontoen, og alt hvad der ryger ud på kontoen ned på et stykke papir, trækker du de to tal fra hinanden. Det er vigtigt at når du skriver dine udgifter ned, at du kun tager dem der er sikre. Det vil med andre ord sige at du ikke skal tage sådan noget som frisør, mad, benzin, byture og tøj med. Derimod skal du have sådan noget som, mobilabonnement, internet, TV, vægtafgift og lignende.

Dette er den absolutte bedste hjælp du kan yde dig selv.

Kom af med din gæld

Det er ikke fordi at gæld er noget at skamme sig over. Men når vi i dette omfang omtaler gæld, så er det i forbindelse med forbrugslån/forbrugsgæld. Det er sjældent man ser nogen have en dårlig økonomi, uden at have gæld. For uden gæld, kan du ikke rigtig have en dårlig økonomi.

Har du en forbrugsgæld, så er det en god idé at få den væk så hurtigt som muligt. Dette vil gøre en del for dig psykisk, og samtidig give dig en flere økonomiske muligheder i den nærmeste fremtid.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)