Hvad betyder et afdragsfrit lån?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvad betyder et afdragsfrit lån? I enhver handel med et pengeinstitut eller realkreditinstitut støder vi på en masse forskellige lån, og dertil en masse begreber vi normale dødelige mennesker ikke kender til.

I forbindelse med boligkøb har vi helt sikkert hørt om obligationslån, et variabelt forrentet lån, et fastforrentet lån, kurs, markedskurs, budget, rådighedsbeløb, salgsopstilling og jeg skal komme efter dig.

Vi får alt for mange informationer vedrørende sådan et køb og dertilhørende lån, hvilket gør at vi helt automatisk lukker af for mange af informationerne, selvom vi bare nikker i accept til alt det mægleren og rådgiveren siger.

Men hvad er et afdragsfrit lån? Det lød egentlig spændende nok, men vi havde ikke mere hjernekapacitet ved den del af samtalen, og vi vil ikke rigtig ringe og spørge i frygt for at få den samme smøre omkring alt det andet også.

Betal kun renter i op til 10 år

hvorfor vælge et afdragsfrit lån

Den er god nok. Vælger du et afdragsfrit lån, har du mulighed for kun at skulle betale renter i op til 10 år. Alt efter gældens størrelse, er det altså ikke mange hundrede kroner du skal af med hver måned for at sidde i dit palads.

Men selvfølgelig er det ikke helt så legene let. Hvis vi tager udgangspunkt i at du har et lån med en løbetid på 30 år vedrørende din bolig, hvilket er et afdragsfrit lån(hvad er afdrag?). Så betyder det at din lån stadig skal være indfriet om 30 år. Det betyder altså ikke at du får 10 år mere til lånet.

Så når du benytter dig af et afdragsfrit lån, betyder det at du skal spare op i den tid du kun betaler renter. Du skal være klar på at når den afdragsfrie periode er forbi, så skal du altså betale endnu mere af på din lån, end hvis du ikke havde et afdragsfrit lån, og derved blot havde den eksakte samme ydelse hver eneste måned i lånets løbetid.

Se også: Hvad er effektiv rente?

Hvorfor er et afdragsfrit lån godt?

Et afdragsfrit lån er godt for dem der eksempelvis har børn der måske gerne vil på efterskole. Et efterskoleophold er dyrt, og det kan derfor være svært at finde i budgettet. Men når du kun skal betale nogle få hundrede kroner i måneden, er det pludselig ganske nemt at blive forberedt til at sende de kære guldklumper på en efterskole.

Når den afdragsfrie periode så er færdig, så er guldklumperne muligvis flyttet hjemmefra. Det vil sige at selvom i nu skal afdrage mere på jeres lån, så har i også fået flere penge til jer selv, eftersom i er færre i husstanden

Det er ikke helt gratis

Men det er nu heller ikke fordi det er dyrt. Hvis du overvejer om et afdragsfrit lån er noget for dig, så kontakt din bankrådgiver. Det er nemlig forskelligt hvad priserne er for et afdragsfrit lån, og disse priser ved din bankrådgiver bedst. Det kan også være din bankrådgiver vurdere at i har sådan en god og stabil økonomi i forvejen, at i sagtens kan klare nogle efterskoleophold når tiden kommer til det.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)