Hvad er crowdfunding?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Crowdfunding er noget helt nyt i den finansielle verden, som vokser med lynets hast. Det er en måde hvorpå du kan være investor for få kroner og få et stort afkast, eller du kan låne penge til noget banken siger nej til. Det kan være alt mellem himmel og jord, og det er uden tvivl et helt genialt økonomisk fænomen.

Om du vil låne penge til udbetaling til en bil, til et hus, om du vil låne penge til at købe mærkevare eller hvad ved jeg, er underordnet. Ved at låne gennem crowdfunding kan du typisk selv bestemme din løbetid, og altså derfor også hvor meget du skal betale tilbage til dine kreditorer.

Crowdfunding er uden tvivl noget vi kommer til at høre meget mere om i fremtiden, og her er hvorfor;

Se også: Hvad er likviditet?

 

Crowdfunding som låntager

Hvis du gerne vil have dig et mindre forbrugslån hvor banken har sagt nej, kan du som nævnt benytte dig af crowdfunding. Her går du ind på en platform (som det kaldes der hvor crowdfunding sker), opretter dig som låntager og ansøger om et lån. Herefter vil der være nogle hoveder som står bag den her crowdfunding, der skal vurdere lidt ud fra din ansøgning om et lån.

Når dette så er sket, vil din lån komme op på platformen, og din crowdfunding vil nu rigtig begynde. På den anden side af bordet, er det en masse privatpersoner der ser dit låneønske og som står klar til at låne dig penge. Langsomt kan du se dit lån blive finansieret af de mange långivere, og til sidst står du med dit ønskede lån.

Som ved alle lån, skal du også betale renter ved crowdfunding, men til gengæld sparer du typisk en masse gebyrer som du skal betale alle andre steder. Hvis du har en rente på 8% kan det være at långiverne (privatpersonerne) får de 7% i afkast som de altså tjener på at finansiere dig. Den ene procent går typisk til dem der har lavet selve platformen, hvilket altså er deres eneste fortjeneste.

Nemt og simpelt.

 

Crowdfunding som långiver

Det giver lidt sig selv, at når du er långiver ved crowdfunding så er det modsat det vi kom ind på før. Her opretter du dig inde på platformen som långiver, og skal typisk overføre nogle penge til dit depot (din konto på platformen). Når du har gjort det, kan du gå ind og se på alle de lån folk ansøger om, og du kan selv bestemme hvem eller hvad du vil investere dine penge i.

Som långiver ved crowdfunding får du altså noget afkast, hvilket gør det ekstremt tiltalende. For her investerer du ikke i kedelige obligationer hvor dit afkast måske er mellem 1 og 3 procent, men derimod kan du få et afkast noget højere. Typisk mellem 7 og 15%.

Let og overskuelig måde at tjene flere penge på de penge du alligevel bare har til at stå på en opsparingskonto, hvilket du faktisk mister penge ved at have. I dag er der en negativ rente, så du mister faktisk penge af at have dem stående i banken.

giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)