Hvad er afdrag? Få forklaring på det simple sprog her

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvad er afdrag? Definitionen for det beløb du skal betale hver måned, når vi eksempelvis snakker om tilbagebetaling af et lån, kaldes afdrag. Det er nødvendigvis ikke hver måned du skal betale af på dit lån, da dette typisk også tilbydes kvartalsvis, halvårligt og årligt(hvad er lånekonvertering?). Det mest hyppige er dog månedligt, da de andre muligheder kræver at man får sparet penge sammen til når der er termin (termin er det tidspunkt du skal betale på).

Hvis du eksempelvis kun skal betale et afdrag to gange om året, altså halvårligt, så kræver det at du spare op i 6 måneder. Dette kræver en del mere selvdisciplin, da du står i en skidt situation såfremt du ikke kan betale hele dit afdrag på terminen.

Derfor vælger de fleste at betale et afdrag hver måned. På denne måde er beløbet småt og overskueligt, og det er typisk samme måde vi betaler alle vores andre faste udgifter, nemlig hver måned.

Afdrag i samarbejde med afbetaling

Du må ikke forveksle ordet afbetaling med afdrag, selvom det nu egentlig ikke gør så meget. Men hvis du ikke vil lyde mindre begavet i finansverdenen, så er det godt at have forskellen på plads. Afbetaling er blot den ordning du har i henhold til at tilbagebetale det du nu skylder.

Med andre ord kan du købe noget på afbetaling, eksempelvis en telefon. Men selvom du har købt din telefon på afbetaling, så er de beløb du skal betale hver måned (eller hvornår det nu er) stadig betegnet som afdrag.

Husk det. Du kan købe noget på afbetaling, men det du skal betale er altså afdrag.

Løbetid og afdrag

Nu har du både afdrag, termin og afbetaling på plads af de hundredvis af begreber der findes i finansverdenen, men der er lige et begreb mere der er værd at tage med i denne forbindelse med afdrag.

Nu skal vi snakke om løbetid, men det bliver ganske kort. For en god ordens skyld, vil vi lige definere hvad løbetid helt præcist er.

Løbetid er den tid det tager, før du er helt ude af dit lån/gæld. Ganske simpelt. Men hvad har det med afdrag at gøre?

Typisk kan du selv få lov til at bestemme hvor meget du vil betale i afdrag. Her vil de fleste finansieringsmuligheder som udgangspunkt være med et meget lille beløb, for så vil løbetiden være længst. På denne måde vil virksomheden tjene flest penge på dig i forbindelse med renter.

Så når du køber noget på afbetaling, så prøv at betal så meget i afdrag som du føler du har råd til, uden at du sidder stramt i det økonomisk bagefter. På denne måde er du hurtigere ude af det du skylder. Din gæld. Jo hurtigere du er det, jo hurtigere vil du være i stand til at købe noget nyt på afbetaling engang i fremtiden.

Så med andre ord, kan du altså forkorte din løbetid ved at betale mere i afdrag. På denne måde får du mest ud af dine penge, og andre virksomheder tjener mindre på dig.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 0 (0 votes)