Hvad er den bedste opsparing til alderdommen?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvad er den bedste opsparing til alderdommen? Der er sikkert ret lang tid til alderdommen nærmer sig for alvor, men vi vil alligevel gerne have at vi også kan leve godt når vi bliver gamle. Når vi snakker om en opsparing til alderdommen så er det med forbehold for pension.

Pension er reelt set en opsparing til alderdommen, som bør udnyttes. Men en separat opsparing til alderdommen er ikke en pension, det er nogle likvide midler du har og som kan bruge til enhver tid, men som du i princippet bare disciplineret selv vælger først skal være til alderdommen.

Den bedste samling af pensioner

spar op til alderdommen på den rigtige måde

Det er ikke en god idé kun at have én form for pension. Der findes tre typer pensioner; rate-, livrente og alderspension. Sidstnævnte er i princippet en opsparing til alderdommen, men eftersom den er betegnet som en pensionsopsparing, så er der nogle regler gældende som ikke ville være der hvis det blot var en almindelig opsparing.

Hvis du vil være sikker på at have råd til hele livet, så bør du benytte dig af alle tre pensioner. Et godt bud ville være at din alderdomspension skal fylde 70% af din samlede pension. Ratepensionen skal fylde 20% og de sidste 10% er til livrenten.

Dette betyder at du vil få 70% af hele din opsparing udbetalt den dag du går på pension. Samtidig med dette, vil du få et mindre beløb udbetalt hver eneste måned indtil den dag du stiller træskoene, hvilket er livrenten. Til slut har vi din ratepension som du i princippet selv kan bestemme hvornår den skal gå i gang (mere eller mindre). Ratepensionen fungerer ligesom livrenten, og giver dig et beløb hver måned, men til gengæld har du mulighed for at få alle de penge ud har i din ratepension, end hvis det eksempelvis var livrenten som først stopper den dag du dør.

Spred dine pensioner, og på denne måde er du bedst forberedt på alderdommen.

Se også: Tænk penge og privatøkonomi

Spar op til alderdommen med investeringer

I dag er det ikke længere smart at have en masse penge stående på en konto i flere år. I dag er renten nemlig negativ og grundet inflation vil du rent faktisk miste penge, jo længere tid de står på kontoen.

Du bør finde nogle investeringsforeninger og sætte penge i hos dem. Her kan du godt sige at du ikke vil miste nogen af dine penge overhovedet, og du vil stadig få mere ud af det end hvis de bare stod i banken. Her er der også større chance for at du vil tjene penge ved at have penge stående, og du vil altid kunne sætte flere penge ind på dit depot (depot er der hvor din opsparing er).

Dette er den absolutte bedste måde du kan lave din helt egen selvdisciplinerede opsparing til alderdommen.

Når du i forvejen har din pension fordelt i de tre førnævnte pensionsopsparinger, og krydre det med din helt egen opsparing i form af investeringer, så er du godt dækket. Medmindre du kun har været på arbejdsmarkedet i 15 år, er der ikke meget der står i vejen for nogle gode rejser sydpå, en lækker bil eller noget andet luksuriøst i dit livs efterår.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)