Hvad er en lånekonvertering? Forstå det overordnet (hurtigt & nemt) her

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvad er en lånekonvertering? Når vi snakker om at konvertere så er det i princippet omhandlende at omlægge noget. Det er hvor du går fra det ene til det andet. I den finansielle sektor er lånekonvertering hyppigst i forbindelse med lån i forbindelse med bolig. Her indebærer lånekonvertering både op- og nedkonvertering, hvilket for de fleste kan virke ganske uigennemskueligt.

Lånekonvertering kan også være i forbindelse med almindelige forbrugslån, billån eller noget helt andet, hvor du har mulighed for at gøre dit lån ”anderledes”.

Lånekonvertering i forbindelse med bolig

Hvad er effektiv rente er vigtigt at vide, helt ligesom hvordan en lånekonverting påvirker dig. Som nævnt skal vi ind på den typisk komplicerede op- og nedkonvertering. Du kan i princippet se dit boliglån som værende en form for aktie. Aktiekursen stiger og falder hele tiden, og du kan til enhver tid indfri dit fastforrentede realkreditlån og optage et nyt.

Hvis vi skal gøre det simpelt, så forestil dig at du har et lån på 1 million. Denne ene million er i dag 1,1 million værd (altså 100.000 kroner mere værd end da du optog lånet). Her kan du vælge at lånekonvertere dit lån, ved at indfri dit lån og så vil du nu have 100.000 mere end du havde da du optog lånet. Men du skal selvfølgelig have et nyt lån da ingen bank eller realkreditinstitut tillader at du nogensinde kan sidde i en bolig uden nogen økonomisk binding i en eller anden dur. Dette vil betyde at det er realkreditinstituttet og banken der i princippet betaler for dit hus som kun du bor i.

Så i og med at du skal have et nyt boliglån når du indfrier det, bliver det kaldt en lånekonvertering.

Der ligger dog mere i lånekonvertering omhandlende realkredit. Her skal vi også ind på markedsrenten, obligationsrenten og renteniveauer. Disse tre begreber skal du få din bankrådgiver til at forklare dig ud fra netop din situation, således det vil give mest mulig mening for dig.

Uofficiel lånekonvertering ved forbrugslån

Dette er hvis du nu skulle have lidt gæld hist og her. Det kan være lidt SU-gæld, et lille forbrugslån og måske skylder du penge for nogen regninger du ikke har betalt. Uanset, så går en lånekonvertering ud på, at du samler alle dine lån til ét enkelt. Det kræver dog at du har styr hvad procent er, og hvad ÅOP betyder.

Det kan være smart i langt de fleste tilfælde at lave en lånekonvertering hvis du skylder penge flere steder. Og her er det selvfølgelig smartest at gøre det i din bank. Dette er udelukkende fordi at din bankrådgiver kan hjælpe dig mest muligt hvis han eller hun, kender din økonomiske verdenssituation.

Du tænker muligvis ”banken skal godt nok ikke tjene nogen penge på mig”, men du skal af med pengene uanset hvad for det du skylder. Hvis ikke ud laver en lånekonvertering til din bank, så er der bare andre mennesker der tjener penge på dig.

Og så er det måske rarest at det er din bankrådgiver, som du kan snakke med til enhver tid. Hvis du skylder penge hos L’easy eller et kviklån, så ved du ikke hvem der tjener penge på dig, og du vil aldrig nogensinde komme til at se dem.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 0 (0 votes)