Hvad er et forbrugslån? (det er for det meste økonomisk dumt)

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Lån har forskellige navne alt efter hvad de bliver brugt til. Derfor hedder det boliglån, billån og i dette eksempel, forbrugslån.

Et forbrugslån har dets navn for at gøre det så simpelt som muligt. Hvis du ønsker at låne i banken til en ny sofa eller et TV, så hedder det ikke et sofalån eller et TV-lån. Så hedder det nemlig et forbrugslån, da det kan hedde alverdens ting, så derfor er det meget lettere at lave et generelt navn til sådanne lån.

Grunden til at boliglån og billån ikke også hører ind under forbrugslån er, at der er mange flere ting der skal tages hensyn til. Her er der tinglysning, pant, diverse dokumenter og så er det typisk langt højere beløb end hvad du nu ellers lige ville kunne bruge som et forbrugslån. Man kan vende den om og sige at du sagtens kan få et billån i banken til 50.000 kroner så du kan købe den kontant, men det vil stadig blive kendetegnet som et forbrugslån.

Se også: Hvad er et kviklån?

 

Er det smart at tage et forbrugslån?

Det er en god idé at tage et forbrugslån, ja. Dette forudsætter at du ved hvad pengene skal bruges på og det er noget du gerne vil nu og her. Det kan være du er studerende og har 2 år på skolebænken endnu, og du virkelig gerne vil ud og rejse med dine venner eller veninder, så er det smart med et forbrugslån. Du skal dog være velvidende om at det er noget du skal betale tilbage på et tidspunkt og se dig selv øjnene efter du har brugt pengene.

Det er derimod ikke smart at tage et forbrugslån på sådan noget som tøj, medmindre du virkelig står og mangler et sæt eller to. Eller måske et jakkesæt til en begivenhed. Tøj, restaurantbesøg og elektronik er i det hele taget ikke noget der er et forbrugslån værd, da du får dig en gæld og renten er typisk mellem 10 og 14%

 

Overtræk, kassekredit og forbrugslån

Det er hyppigt for unge mennesker at tage på en oplevelse uden at have styr på sin økonomi. Det kan være du tager på festival og giver den lidt for meget gas med dankortet. Det kan være du derved får dig et overtræk hvor banken måske ringer til dig og/eller spærrer dit kort. Herefter får du af vide af banken at dit overtræk bliver omdannet til et forbrugslån mellem 10 og 14%

Du må helst ikke forveksle forbrugslån med kviklån, selvom de i princippet er til samme formål. Hvis du står mellem valget mellem et kviklån og et forbrugslån i banken, så skal du altid tage forbrugslånet i banken. Det ses at ved kviklån er der en rente mellem svimlende 500 og 500.000%. Det er helt vanvittigt og det står altid med småt et eller andet sted, hvilket ligger til grund for at flere og flere danskere ryger i RKI. Hvis de bare havde taget et forbrugslån i banken i stedet, ville deres økonomiske situation se meget bedre ud.

Fandt du svar?
Sending
User Rating 5 (1 vote)