Hvad er kurtage? Hvis du ingen anelse har -> det nemme svar

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvad er kurtage? Kurtage er sikkert et ord du har hørt et par gange, men sikkert ikke rigtig har bidt mærke i. Kurtage er med garanti ”bare” endnu et ord bankmanden, investeringsforeningen, realkreditinstituttet eller andet har brugt, for at virke professionel. Der er mange begreber når det drejer sig om finans, og kurtage er bestemt en du bør kende til.

Lige så snart du finder ud af hvad kurtage i virkeligheden er, eller er et andet ord for (hvilket du finder ud af lige om lidt), så vil du også vide hvorfor det er et begreb der er vigtig at kende til.

Hvad koster det at gennemføre en handel?

Det er faktisk nøjagtigt hvad kurtage er. Kurtage er med andre ord selve prisen for at gennemføre en transaktion i forbindelse med en handel. Hvorfor kurtage ikke bare kan indgå i de omkostninger, som manden eller kvinden på den anden side af skrivebordet fortæller dig?

Det er et rigtig godt spørgsmål, og desværre vides det ikke. Det er også forskelligt fra bank til bank hvor og hvornår de bruger ordet kurtage. Nogen banker fortæller dig at der er taget højde for kurtage i det beløb du ser på skærmen, hvor andre banker undlader at fortælle dig kurtagen, og bare fortæller dig alle andre omkostninger. Dette skyldes at kurtage typisk er højest når det er banken selv der skal servicere din ordre.

Nordea og Danske Bank tager eksempelvis lige omkring 0,75 procent af det samlede beløb du vil handle for, i kurtage. Og selvom du ikke har tænkt dig at bruge adskillelige tusinder på det, er der alligevel et minimumsbeløb mellem 150 og 200 kroner.

En de små tips om at spare penge lidt penge i hverdagen gælder også håndteringen af økonomien. Du kan få en meget lavere kurtage hvis du eksempelvis gør det hele selv, ved hjælp af netbank. Her vil din kurtage være helt nede omkring 0,10 procent, uden noget minimumsbeløb.

Kurtage er forskellig fra bank til bank

Ligesom med alle andre elementer der indgår i de produkter banker kan tilbyde. Nogen banker er billigere end andre når det gælder kurtage, men så er de dyrere på nogle andre områder. Vi kan eksempelvis tage noget som gebyr for at betale sine regninger. Der findes en lille sparekasse på Djursland der hedder Rønde Sparekasse. Hos Rønde Sparekasse kan du glædeligt komme ned med dine regninger som skal betales, og de gør det gerne for dig. Det koster dog 50 kroner at få dette gjort.

Her er Rønde muligvis en af de dyreste pengeinstitutter på dette område, men de er til gengæld billiger på mange andre områder.

Det er på småting som disse, kurtage og gebyrer du bør have styr på. Find ud af hvilke omkostninger du kommer til at ”lide” mest ved hos din bank, hvilken service du i virkeligheden betaler for, og find ud af hvad den enkelte bank tager for de forskellige serviceydelser og bankprodukter(Hvad er effektiv rente?). På denne måde finder du den helt rigtige bank for dig, og undgår at blive et uforberedt offer for de små omkostninger bankerne potentielt har i deres produktsortiment.

Men vi skal ikke hade banker på grund af dette. Det svarer til at nogle supermarkeder har ekstrem billigt tandpasta, men derimod voldsom dyr mælk.

Gav indholdet dig svaret?
Sending
User Rating 5 (1 vote)