Hvad er termin i forhold til økonomi? Få det korte svar

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvad er termin? Termin er et ord vi bruger i mange forskellige samtaleemner. Det er noget der både kan snakkes om i forbindelse med en graviditet, men også økonomi. Faktisk er termin specielt et ord der er værd at kende til når det omhandler økonomi.

Der findes en masse begreber du muligvis ikke har arbejdet med før på den ene eller den anden måde, og du vil heller ikke virke mindre begavet når du sidder overfor din bankrådgiver.

Din bankrådgiver vil hellere end gerne lære dig alle begreberne, fortælle dig hvad de gør og hvorfor du bør kende til dem. Men det kan være svært at krydse denne barriere. Og derfor findes der artikler som denne. Artikler hvor du vil få svar på alle de ting du ved et eller andet sted inde i dig selv, at du bør kende dem. Denne gang, snakker vi om begrebet termin.

Et tidspunkt

Termin er kort og godt et ord for et fastsat tidspunkt. Vi kan i princippet også kalde det en form for deadline, men en deadline er typisk en komplet afrunding af en tidshorisont, hvor termin hyppigere er en afrunding (eller en afslutning, om du vil), hvor der påbegyndes en ny termin.

Skal vi snakke om et lån du har i din bank, så betyder termin her, det tidspunkt du skal betale af på dit lån. Altså det tidspunkt hvor du skal afdrage(hvad er afdrag?). Det kan eksempelvis være du har et lån med kvartårlig termin. Dette betyder at der er en termin hvert kvartal, hvor du skal betale af på din gæld / tilbagebetale dit lån.

Et andet eksempel kan også være i forbindelse ved køb af en bil. Her skal du typisk betale noget hver eneste måned i forbindelse med din finansiering, og dette betyder så at det er den sidste hverdag, den første hverdag eller en bestemt dato, som er den pågældende termin.
Hvilken dato det specifikt er, er der ingen regler for. Det er noget der står i finansieringsaftalen.

Derfor skal du kende ordet termin

Hvis du ikke er opmærksom på om det lån du har som du skal tilbagebetale (gæld), er med halvårlig, årlig, kvartårlig, månedlig eller noget helt andet i forbindelse med termin, kan dette godt give dig bump på vejen i din økonomi.

Hvis du eksempelvis skal afdrage 12.000 kroner på et år, til en gæld du har, og du har halvårlig termin på lånet hvor du troede det var månedligt og det bare gik over PBS, vil du nemt få et chok. Hvis du troede du betalte 1.000 kroner i måneden og lige pludselig opdager at det har du ikke gjort, for det skulle du faktisk heller ikke, men der lige pludselig er trukket 6.000 kroner, så kan det godt være du ikke havde regnet med det.

For de fleste mennesker er den bedste løsning at have termin månedligt. På denne måde er det et lille og overskueligt beløb der skal betales. Har du eksempelvis som førnævnt halvårligt, og det er i henholdsvis maj og december, kan det være at det passer dig rigtig skidt. Dette er nemlig lige inden ferien, og lige inden julegaverne skal købes.

Så få styr på din termin, kend den og hvis du føler den passer dig dårligt, så få den ændret.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (2 votes)