Hvad er kviklån? Få det korte svar her (det er noget skidt)

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Kært barn har mange navne. Kviklån er også under navne som; SMS-lån, hurtiglån, ekspresslån og sikkert flere navne til. Hvad der definerer et kviklån, ligger i navnet. Det er et lån der er kvikt. Altså er et kviklån et lån du kan få pr. omgående. Dette ligger blandt andet til grund for navnet ”SMS-lån” da det er et lån du får lige så hurtigt om at sende en sms. Hurtiglån fordi det er hurtigt og ligeledes med ekspresslån.

Kviklån er i første omgang blevet udviklet af to årsager hvor den ene ikke rigtig er en årsag mere. Den ene grund er den samme grund som alle andre virksomheder – at de vil tjene penge. Den anden grund er, at de er der for folk der har brug for penge nu og her, hvis de eksempelvis ser et utrolig godt tilbud som pungen ellers ikke rækker til.

I dag findes der utrolig mange forskellige kviklån, og hvad de alle har tilfælles er, at tjene penge på folk som dig og mig. Men du har nu også mulighed for at udnytte et kviklån, så du ikke går hen og skylder en masse penge.

Se også: Kviklån til at købe forbrugsvarer?

 

Se efter rentefrit lån og læg en plan

Hvis du absolut ikke kan vente et par måneder med det du ellers har sparet op på kontoen til at købe det du nu gerne vil have, så skal du se efter et rentefrit lån. Mange af disse kviklån, tilbyder nemlig at du kan få det ”rentefrit”. At lånet er rentefrit betyder oftest bare at du over en kort periode ikke skal betale renter, men lige så snart at den periode er ovre, skal du betale de højeste renter du end ikke kan drømme om.

Men hvis du skal udnytte et kviklån der er rentefrit, så skal du se efter hvor lang tid lånet er rentefrit. Herefter skal du sørge for at du kan betale lånet tilbage inden denne rentefrie periode udløber, for så har du faktisk lån og betalt nøjagtigt det samme beløb.

Men … Du skal dog også være opmærksom på at ved kviklån som er rentefrie, skal du typisk betale et gebyr. Enten betaler du gebyret med det samme, eller også (for det meste) bliver det tillagt det du skal betale tilbage for lånet. Så vær opmærksom på at hvis du låner 5.000 kroner rentefrit som et kviklån, så find ud af hvad gebyret er. For hvis du så skal betale 500 kroner for at få lånet, som så bliver lagt oven i det du skal tilbagebetale, så svare det til at du i princippet havde en rente på 10%.

 

Stop hvis du er usikker

Hvis du slet ikke er sikker på hvordan du skal tackle et kviklån, så hold dig fra det. De vanvittige tilbud kommer igen om et halvt års tid, om ikke andet kan du være sikker på at de kommer til januar og engang i november til Black Friday.

Et kviklån kan derimod være en fremragende idé hvis du har styr på renterne, tilbagebetalingsbeløbet og du ved hvornår du kan indfri lånet.

Fandt du svar?
Sending
User Rating 5 (1 vote)