Hvorfor en akademisk uddannelse er økonomisk smart?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvorfor en akademisk uddannelse er økonomisk smart?

Det kan være så urimeligt svært at finde den helt rigtige uddannelse af flere årsager. Det kan være du bare gerne vil ud og tjene penge, men gerne lidt over de 22.000 i måneden. Det kan også være at du er blevet skoletræt og bare ikke gider mere uddannelse, men at du ikke er sikker og mangler nogen (eller noget) til at skifte din mening. Det kan nu også være at du ikke har lyst til at sidde med en stram økonomi i flere år, lidt lignende med første eksempel.

Der kan være mange grunde til hvorfor man skal vælge, og hvorfor man ikke skal vælge en akademisk uddannelse. Om årsagen er økonomisk eller ej, så er det ikke let at træffe sådan en beslutning uden en fantastisk studievejleder.

Se også: Hvordan med tilbagebetaling af SU-lån?

 

Du får flere penge på sigt

Nærmest uanset hvilket job du får dig efter du har taget dig en akademisk uddannelse, vil lønnen være god. En akademisk uddannelse tager typisk lige nogle år mere end mange andre uddannelser, men til gengæld ender du med at tjene flere penge end dine gamle folkeskolekammerater, selvom det måske har set ud som om at de har haft en fest de sidste 2-3 år hvor du har været studerende.

Men hvis vi tager gennemsnitsdanskeren og en dansker med en akademisk uddannelse, hvor vi har et økonomisk fokus, så er der ingen tvivl om hvem der er bedst stillet på dette punkt. Du, med en akademisk uddannelse, vil have den dyre bil, det store hus, og nok også det flotteste ur. Så kan din gamle ven i folkeskolen komme i hans brugte Honda Civic, sit Daniel Wellington ur og snakke om hvordan han har gjort sit hus i stand selv, hvor du derimod har fået bygget dit fra bunden.

Se også: Tænk penge og privatøkonomi – Tips til at danne overblik

 

Du bliver mere økonomisk moden

Dét at du har brugt nogle år mere på skolebænken hvor din situation rent økonomisk ikke har været noget at prale af, får du lært at håndtere enhver økonomisk situation.

Der er en hårfin grænse mellem at få det hele til at fungere økonomisk, og dét ikke at bruge flere penge end du har til rådighed som studerende på en akademisk uddannelse. Men med alderen bliver du mere moden, og det er samtidig også de mindst drengerøvede personer du finder på en akademisk uddannelse som du kommer til at snakke sammen med, hvilket kommer til at have indflydelse på din adfærd økonomisk.

Desuden er der typisk også indblandet et eller andet økonomisk i en akademisk uddannelse. En akademisk uddannelse har typisk nogle fag hvor der skal arbejdes i kroner og øre, hvilket selvfølgelig også vil give dig et økonomisk boost – i forståelse, desværre ikke på kontoen.

Når du så endelig er færdig med en akademisk uddannelse og er klar til arbejdsmarkedet, er chancen for at du vil rende rundt og vise en økonomisk uansvarlig adfærd, meget lille. Det går oftest hånd i hånd med at jo mere du uddanner dig, jo mere styr har du også på din økonomi.

giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)