Hvorfor ender så mange i RKI?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Hvorfor ender så mange i RKI? Vi ser det ofte i Luksusfælden at mange af de medvirkende der har brug for økonomisk hjælp, er registreret i RKI.

RKI er et register for dårlige betalere, men selv de mennesker der ellers gerne vil betale deres regninger kan også ende i RKI. Dette er typisk forsaget af to grunde, som både kan være i sammenspil men også være en separat grund(Kan du låne penge selvom du er i RKI?).

Den ene grund er at der er taget lån som er uoverskuelige. Hvis du har en økonomi der i forvejen ikke er særlig god, og du tager et kviklån som kræver at du skal betale urimelig meget i renter, så kan din økonomi meget hurtigt falde fra hinanden.

Den anden grund er hvis du har flere forskellige lån. Her er det altid en god idé at prioritere et lån frem for de andre(Tips til at få de bedste lån).

Disse to hyppige grunde vil vi se nærmere på.

Undgå RKI ved at betale din gæld ud

Vi starter ud med at se nærmere på hvorfor folk kan blive registreret i RKI på baggrund af at have flere lån. Du skal starte med at betale et lån ud ad gangen, for hvis du betaler til flere lån på én gang, vil du først blive gældfri efter længere tid end hvis du afslutter dem en efter en.

Dette er ofte grunden til at folk havner i RKI. De får nærmest kun dækket deres renteudgifter til deres gæld, og bliver ved med at have en stram økonomi over en længere periode. Til sidst kan det være at økonomien er så stram, er der bliver søgt om andre måder at skaffe penge, som i princippet bare er en ny gæld. Det er en ond cirkel som er baggrund for rigtig mange menneskers tilstedeværelse i RKI.

Du kan ikke sige RKI uden at sige kviklån

Denne årsag har også en stor del i det vi kom ind på før, med de mange lån. Men overordnet så er det disse kviklån til at købe forbrugsvarer, der har denne førnævnte ekstremt høje rente, som gør det så dyrt for dig at have. Hvis du låner 20.000 kan du meget hurtigt ende med at skulle betale 80.000 bare for at have lån 20.000. Det vil altså sige du bruger i alt 100.000 kroner på noget der egentlig bare skulle koste dig 20.000.

Hvis du ikke får styr på dine kviklån, så er der meget stor chance for at du havner i RKI på et eller andet tidspunkt, for det er ikke sikkert du bare lige kan skrabe 80.000 sammen inden for få år, så du kan komme ud af RKI. Hvis du kunne spare 80.000 op på få år, ville du for den sags skyld nok ikke skulle låne 20.000 til noget i forvejen.

Forbrugslån skal altså altid være noget du tager hos din bank. Det er altså ingen skam at forhøre din bankrådgiver ad om du kan låne 10.000-20.000 til et TV, en rejse eller noget andet. Uanset hvad du vil låne til, og du ikke er registreret i RKI, så har du oplevet noget der er værre og mere uforsvarligt.

Din mening?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Kommentarer (Ingen)

Leave a Reply

Sending