Hvorfor kan det være smart at betale kontant?

Hvorfor kan det være smart at betale kontant? At betale kontant er efterhånden blevet et fænomen. Det er de færreste der har fysiske penge på sig når de skal betale i supermarkedet i dagens Danmark. Selve pengeproduktionen i hele verden er blevet betydeligt mindre, og i Danmark er den endda gået helt i stå. Vi i Danmark trykker ikke penge mere, og har vel og mærke flyttet vores pengeproduktion til Finland, da det er billigere end at have det i nationalbankens kælder.

Dét at der ikke er så mange der vælger at betale kontant mere, giver dem der nu gerne vil betale kontant, en mindre fordel eller to(tips om at spare lidt penge i hverdagen).

Gebyr på mainstream

Det ”alle” gør, er oftest det dyreste. I dette tilfælde omhandler det penge, og eftersom alle betaler med kort eller MobilePay, er der kommet gebyrer på dem. Dette vil sige at fokusset er fjernet fra dem der betaler kontant i form af gebyrer på dine dankort. Om det er Visa eller MasterCard.

Du undgår mange af disse gebyrer ved at betale kontant, dog ikke helt dem alle. Det kommer nemlig an på hvor du hæver dine penge henne. Hvis du hæver penge i en hæveautomat som ikke er fra din egen bank, så er der såkaldte transaktionsgebyrer der bliver trukket fra din konto.

Så for at kunne betale kontant, skal du have fysiske penge, og dem skal du helst have fra din egen bank. Det kan jo ske at lige netop din bank ikke rigtig er i nærheden med en hæveautomat eller en filial, så er det ikke helt så smart at hæve dem. Såfremt du har tænkt dig at spare penge ved at begynde at betale kontant.

Tænk på sikkerheden

Det er ikke altid lige smart at have fysiske penge på sig. Jo flere gange du hæver penge ved en automat, jo større er chancen for at nogen pengegriske mennesker opdager det og måske tilmed ser dig som et let offer. Vælger du at betale kontant i en butik, kan pengene ikke spores. Derfor hvis nogen skulle gå hen og røve dig, vil du altså ikke have mulighed for at finde ud af hvem det var.

Derimod hvis nogen tog din pung og brugte dit kort, vil man kunne finde ud af præcist hvor og hvornår dit kort er blevet brugt. Der kan du håbe på at butikken har noget overvågning, og derved vil man hurtigt kunne finde offeret. På den anden side kan man også blive ved med at følge transaktionerne aktivt, for at se hvor kortet sidst er blevet brugt.

Kontooversigt

Det er heller ikke let for dig at se hvor mange penge du har brugt på hvad. Hvis du eksempelvis skal i byen med veninderne, eller på bar med vennerne hvor du vælger at betale kontant, du vågner op dagen efter og så kan du ikke rigtig finde ud af hvor mange penge du har brugt eller på hvad. Eller for den sags skyld hvor, hvis du er en glemsom type. Derfor er det ikke altid smartest at betale kontant, blot hvis du vil undgå diverse gebyrer.

Din mening?
Sending
User Rating 0 (0 votes)

Kommentarer (Ingen)

Leave a Reply

Sending