Hvorfor skal du tage et rentefrit lån?

Der findes så mange forskellige lån, og i det hele taget lån med renter. Men ind i mellem kan vi spotte et rentefrit lån, som i bund og grund bør være mere sjældent end hvad de er. Selvom de nu egentlig nok er sjældne nok.

Men hvad er et rentefrit lån så? Hvad er fordelene ved et rentefrit lån og hvad skal du holde øje med hvis du tager et rentefrit lån?

Et rentefrit lån er …

Det er faktisk ganske simpelt. Et rentefrit lån er et lån der er rentefri. Altså uden renter. Et rentefrit lån ser du typisk i forbindelse med køb af sådan noget som hårde hvidevare. Det kan være du skal købe et køleskab hos en forhandler, og de tilbyder dig et rentefrit lån.

Men hvad betyder det så for dig?

Hvis du køber en god vaskemaskine til 4000 kroner med et rentefrit lån, så betaler du også kun de 4000 i lånets løbetid. Meget smart og ganske simpelt.

Hold øje med gebyrer

I forlængelse af det forrige eksempel med vaskemaskinen, skal du være opmærksom på at der sikkert er en eller anden form for gebyr ved optagelse af tilbuddet på et rentefrit lån. For her kan det være at du måske skal betale 500 kroner for at få et rentefrit lån på vaskemaskinen, hvilket er noget du skal have med i dine overvejelser om det er dét værd.

Det kan også være der er en masse andre småting på meget små beløb som skal betales i forbindelse med et rentefrit lån, og dem skal du kende til, for det er nemlig dem der er grunden til at de kan tilbyde dig et rentefrit lån. For på denne måde tjener de nemlig lige lidt mere på dig end hvis du købte den kontant alligevel.

Gebyrer kontra renter

Grunden til at det lyder rigtig smart med et rentefrit lån, er fordi vi normalt ikke ved hvad renter betyder i kroner og øre. VI har bare på fornemmelsen at renter er dyre for os. Men hvis du tog de 500 kroner som du skal betale i gebyr for vaskemaskinen og omdannede den til en rente for lånet, så svarer det til at du har et lån på knap 12% (fordi 500 udgør ca 12 procent af 500).

Hvis du fik et lån med en rente på 12% så er det dyrt, men fordi det står som om det er rentefrit mod et enkelt gebyr, er det slet ikke sikkert at det i det hele taget er billigt.

Dog skal det nævnes at disse gebyrer ikke altid er særlig store, og det sker også at du kan få et rentefrit lån uden gebyrer. Hvis dette er tilfældet så er det altså en rigtig god idé hvis du ikke ønsker at hive alle pengene op ad lommen på én og samme gang. For det vil jo sige at du kun skal betale de 4000 som prisen er på vaskemaskinen.

Vær opmærksom, og du vil helt sikkert kunne finde dig et rigtig godt rentefrit lån i mængden.

Din mening?
Sending
User Rating 5 (1 vote)

Kommentarer (Ingen)

Leave a Reply

Sending