Kan du låne penge i udlandet som dansker?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Kan du låne penge i udlandet som dansker? Det er absolut bedst at have dine penge i orden inden du tager til udlandet. At låne penge i udlandet er meget begrænset, såfremt din bank altså ikke er der også. Hvis det er fordi du har sparet en lille portion penge sammen til en rejse eller tur i de norske fjelde, men du er ikke sikker på om der er nok til hele turen og gerne vil være sikker på at nogen kan redde dig økonomisk, så kan du være helt rolig.

Der er tre måder du kan låne penge i udlandet og dem skal vi kigge nærmere på her.

Har du spurgt din egen bank først?

Pengeinstitutter er altså ikke så strenge som de har været engang. I dag bliver de lidt betegnet som en ekstra forælder der bare kun har med økonomi at gøre. Men sådan er det slet ikke. En bank og en bankrådgiver er dem der vil dig bedst økonomisk, og den ene har du sikkert gættet og vil ikke synes om.

Men ja, de vil gerne tjene penge på dig. Det kan de kun gøre hvis du har en sund økonomi. Din bank vil have at du har så mange penge til dig selv som muligt, samtidig med at du har det så godt som muligt, for så vil du muligvis investere eller optage lån hos dem. Det er en win/win situation, så du må endelig ikke se det som at du har tabt og de har vundet hvis du skal låne penge af dem.

Se også: Kan du låne penge selvom du er i RKI?

Kviklån

Det er nu ellers ikke fordi at kviklån skal være nogen god idé. Men hvis du og en ven ser en rejse til udlandet der er i næste uge, og i ikke lige har sparet alle pengene op til rejsen, kan i tage et kviklån. Dette er udelukkende kun hvis i har mulighed for at tilbagebetale pengene indenfor en måned, ellers bliver det dyrt.

Der findes et utal af muligheder for dig at låne penge ved kviklån derude. Her er det fuldstændig ligegyldigt om hvor du er henne i verden, om du er i Danmark eller i udlandet. De penge du låner kommer ind på din konto med det samme, sådan fungerer de fleste kviklån. Endda også i weekenden og helligdagene hvor både din bank og eventuelt en anden bank du har fundet i udlandet.

En bank i udlandet

Der findes situationer hvor du ikke skal låne penge. Du kan også se om du kan finde en bank i udlandet, og tage ind til dem, såfremt du ikke har mulighed for at kontakte din egen bank og din egen bankrådgiver. Hvis du har korrekt legitimation med dig, så vil det ikke være noget problem. Renten vil højst sandsynlig være højere end hos din bank (dog med garanti lavere end et kviklån), men i det mindste kan du få pengene.

Dette kan være smart hvis du står og skal købe noget kontant i udlandet. Det kan være svært og mere indviklet hvis din bank skal sende dig penge, og de penge skal du selv have hævet et eller andet sted. Der vil der så også komme gebyrer på når du skal hæve.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)