Kan du låne penge selvom du er i RKI?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Kan du låne penge selvom du er i RKI? RKI (Ribers Kredit Information) er ikke et sted hvor du skal juble over at være registreret. At være registreret i RKI betyder at du officielt er anset som en dårlig betaler på et seriøst plan. Dette er ikke bare at du har ”glemt” at give din farmor 100 kroner igen efter 2 år hvor hun egentlig skulle have haft dem. Dette er de højere beløb og ud fra din økonomiske adfærd der har brugt dig i situationer hvor man ikke skal låne penge.

Med dét sagt, så findes der faktisk nogle situationer hvor folk bliver registreret i RKI ufortjent. Dette kan være i forbindelse af en samlevers virksomhed der går dårligt, tvangsauktion eller andet. Men det er særtilfælde hvor antallet af dem kan tælles på én hånd i Danmark over et år.

Har du betalt din gæld?

Det sker også at folk kommer i RKI, betaler deres gæld for at komme ud af registeret, og pludselig lige skal vente nogle dage. Hvis du betaler hele din gæld ud lige nu, så betyder det ikke at du kommer ud af RKI med det samme. Hvis dette er situationen hvor du stadig er i RKI selvom du lige har betalt hele din gæld ud, så kan du faktisk godt låne penge andre steder, men langt fra alle.

Nogen gange kan det faktisk være at din bank gerne vil låne dig penge mens du venter på at komme ud af RKI. Dette er fordi at din bankrådgiver godt kan se at du har gjort fremskridt i din økonomiske adfærd, og vil stole på at du er mere forsvarlig fremadrettet hvilket vil give dig en chance for at kunne låne penge hos dem. Men dette er typisk hos de mindre banker eftersom de helt store pengeinstitutter som Danske Bank, Nordea og Jyske Bank ser mennesker som pengemaskiner ud fra en masse protokoller. I disse protokoller står der med garanti at du på ingen måde kan få lov til at låne penge, hvis du stadig står i RKI. Uanset hvordan din situation er.

Hvis du derimod tager til de lidt mindre banker, så vil rådgiverne se dig som en helhed. De vil hele vejen rundt og har langt lettere ved at sætte sig i dit sted. Så glemt de store pengeinstitutter hvis du vil låne penge og tag til de mindre.

Om du vil kalde disse bankrådgivere naive, må du selvom. Men det er dem du kan snakke med helt ligesom når du skal finde ud af om du kan låne penge i udlandet som dansker, lånekonverting og alt andet økonomisk.

Du kan låne penge ved kviklån

Selvom kviklån er princippet er giftige, og muligvis er grunden til at du havnede i RKI, så kan de nu godt være behjælpelige på dette punkt. Hvis du blot skal bruge lidt penge til at kunne klare dig for i et par uger, så kan du sagtens låne penge ved sådan et sted, men så skal du bare huske at betale tilbage hurtigst muligt Ellers havner du bare i RKI atter engang.

Det bedste vil nu være hvis du kan få lov til at låne penge hos dine nærmeste. Dette er fordi at når du er registreret i RKI, så er det som en plet på din økonomiske straffeattest. Derfor er det en god idé at låne penge af dine nærmeste, såfremt du sørger for at overholde jeres indbyrdes aftaler omkring tilbagebetaling.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)