Lån penge som studerende? Få et lille overblik over muligheder

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Lån penge som studerende? Som studerende kan det være rigtig svært at finde hoved og hale i ens økonomi. Der er typisk ikke alverdens penge at gøre godt med, og det er heller ikke alle mennesker der har en mor og en far der enten er ekstremt gavmild eller som er i stand til at bidrage til SU’en. Helt ligesom ikke alle har en indkomst ved siden af SU.

Derfor kan det være rart med et lån som studerende så du lige får lidt økonomisk frihed og måske endda kan sove en anelse bedre om natten. Dét at tage et lån, skal ikke være en tabu som det i princippet er blevet til i dette nu materialistiske samfund.

Der er flere måder du kan låne penge og der er også nogle måder du ikke skal gøre det.

Lån penge

Som studerende har du mulighed for at optage det der hedder et SU-lån(Forstå også tilbagebetaling af SU-lån). Dette lån er det mest fordelagtige lån du kan tage i hele dit liv, da det er det absolut billigste du kommer i nærheden af. Her får du en rente på 4% indtil du er færdig, og når du så er færdig som studerende, falder renten helt ned til sølle 1%. Hvis du absolut skal have dig et lån som studerende, så gør det med et SU-lån.

Et andet alternativ kan være din egen bank. Din bank vil gerne give dig et forbrugslån, men her er renten selvfølgelig noget højere end ved det førnævnte SU-lån. Det er der i princippet ikke så meget at sige til, og det er ikke fordi at bankerne ikke ønsker at kunne konkurrere med SU-lånet, men det kan de bare ikke.

Skal der være en fordel ved at tage lån i banken som er lidt dyrere, så er det at du kan snakke med din rådgiver. Han kan følge din økonomiske adfærd og får indblik i hvad du bruger pengene til som studerende. Når du inddrager ham i din økonomiske situation, vil han frem i tiden kunne give dig endnu bedre lån til eksempelvis bolig eller bil, fordi han kender dig og ved at du er forsvarlig når det omhandler dine penge.

Sådan skal du ikke låne penge

Du kan selvfølgelig også tage lån ved diverse hurtiglån rundt omkring på nettet. Men hold dig fra dem. Hvis du låner 5000 og ikke får dem betalt tilbage i god tid, så ender du med at betale langt over 30000 kr.(Se hvad ÅOP betyder). Dette undgår du ved at tage lån i enten din egen bank, eller ved at tage et SU-lån.

Spar penge som studerende

Der er ekstremt mange råd til hvordan du kan spare penge som studerende. Google vil være din økonomiske bedste ven på dette område, da du vil få svar der er kommet fra mange års erfaringer af mange forskellige mennesker der selv har været studerende.

Det kan være råd i henhold til indkøb, hvordan du prioritere hvad du bruger penge på, eller måske hvordan du kan få dig et let og overskueligt job, meget vel et du kan arbejde med derhjemme.

Uanset hvordan din situation er som studerende og vedrørende penge, så er det ikke noget at skamme sig over. Og det er altså langt fra alle der får eller kan få sit liv sponsoreret af sine forældre.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)