Sådan holder du medarbejdere glade uden lønstigninger

Vil du gerne gøre lidt ekstra for dine medarbejder, men har ikke råd til at give dem lønstigninger? Så læs med her, hvor du får idéer til, hvordan du holder dine medarbejder glade uden at skulle have den helt store tegnebog op af lommen.

Skab en hyggelig arbejdsplads

Det er klart, at dine medarbejdere bliver gladere for at møde ind på arbejde, hvis de føler, at de har en god, hyggelig og tryg arbejdsplads. Her snakker vi om selve omgivelserne, som i høj grad præger medarbejdernes arbejdsindsats. For at skabe et miljø der er rart at være i, kan du for eksempel sørge for at have fine planter på kontoret, at der er pyntegenstande, der giver personlighed, og at der eksempelvis er en sofa, som medarbejderne kan sidde og snakke i, når det er tid til en velfortjent pause. Bliver der gjort noget for at skabe en god og dejlig arbejdsplads, vil medarbejderne uden tvivl være glade for at møde ind om morgenen, og mangler du inspiration til, hvordan I gør det allerbedst, kan du naturligvis bare snakke med medarbejderne om det. De ved uden tvivl, hvad der skal til, for at de vil føle sig godt tilpas på kontoret.

Skab sammenhold

Det er naturligvis ikke blot de ydre rammer, der skal opfylde nogle forskellige krav, for at medarbejderne kommer til at føle sig godt tilpas. I skal også have det godt sammen indbyrdes på arbejdspladsen, og derfor skal du sørge for at gøre en indsats for at styrke sammenholdet. Har man et godt forhold til sine kollegaer, yder man ofte en bedre arbejdsindsats, og man vil desuden i højere grad være glad for at møde på arbejde. Det betyder færre sygedage og mere fleksible medarbejdere, fordi alle gør deres allerbedste for, at I sammen får hverdagen til at fungere. Skal medarbejderne rystes sammen, kan I for eksempel tage på teambuilding, holde en fest eller arrangere et fælles foredrag. Det vigtigste er, at I laver noget sammen, og dermed skaber en fælles referenceramme, som går ud over selve arbejdet.

Gør noget lidt ud over det sædvanlige

Vil du vise dine medarbejdere, at du sætter pris på dem, uden at det behøver at koste en formue? Så tag nogle initiativer, som er lidt ud over det sædvanlige, men som ikke nødvendigvis koster en masse. Det kan for eksempel være, du skal overveje firmafrugt på arbejdspladsen, så de ansatte altid kan få frisk frugt i løbet af arbejdsdagen. Med gratis frugt på kontoret sparer du dem for nogle penge, og desuden giver du dem en mulighed for at vælge den sunde vej, uden at det behøver at være besværligt for dem. Du kan også vælge, at I en gang om ugen holder en fælles pause, hvor I drikker en kop kaffe sammen og får vendt stort og småt, eller at I en gang om måneden spiser fælles aftensmad sammen, når arbejdsdagen er omme. Det er alt sammen ting, som ikke behøver at koste helt vildt meget, men som er med til at skabe sammenhold, og som viser de ansatte, at du værdsætter deres gode indsats.

Din mening?
Sending
User Rating 0 (0 votes)

Kommentarer (Ingen)

Leave a Reply

Sending