Sådan spilder folk deres penge

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

De fleste af os tænker sikkert ikke over at vi kan optimere vores økonomi. Det slår os nok ikke at vi potentielt spilder vores penge. Men det er klart når vi ikke ved hvordan vi kan optimere vores økonomi og hvor vi netop spilder vores penge. For hvordan skulle vi dog vide at vi spilder vores penge?

Det er for det meste kun hvis vi er til en vejfest med naboerne, hvor der bliver snakket lidt om det ene eller det andet med at en af naboerne har fundet ud af at man kan spare mange penge. Det er sådanne scenarier som dette, der i princippet er det eneste tidspunkt hvor vi tænker over, eller finder ud af om vi spilder vores penge.

Hvis ikke det er til en vejfest med naboerne, så kan det være det er dit møde med din bankrådgiver som du har ca. 1 gang hvert 2. år, hvor han eller hun kan fortælle dig at du spilder dine penge på noget unødvendigt.

Se også: Få styr på din økonomi som ung?

 

Har du styr på din konto eller dine konti?

Vi har for det meste mere end én konto i vores bank. Det mest almindelige er at have en lønkonto, en budgetkonto og en opsparingskonto. Det kan være du har flere, da du hellere vil have at det er delt helt op i kasser og finder det mere overskueligt. Så det kan derfor også være at du har en konto til rejser, som i princippet også er en opsparingskonto. Det kan også være du har en konto der hedder ”udbetaling hus” (eller bil).

Som udgangspunkt bør du have de 3 førnævnte konti. Din lønkonto skal sjovt nok være den konto hvor din løn går ind på. Din budgetkonto bør være den konto hvor alle dine faste udgifter bliver betalt, sådan noget som forsikringer, vægtafgift, husleje osv.
Din opsparingskonto bør ligeledes være en konto hvor du overføre noget på hver måned, men hvor transaktioner til kontoen er den eneste aktivitet.

Nå du får løn på din lønkonto, overfører du et beløb der skal dække alle dine udgifter indtil næste gang du får løn, ligeledes overfører du lidt til din opsparingskonto. Det resterende du har på din lønkonto er altså dine lommepenge.

Ved at have styr på dine konti, er du sikker på at du ikke spilder dine penge på alverdens ting og sager.

Se også: Hvorfor kan det være smart at betale kontant?

 

Vær nysgerrig

Tænk over de ting du ikke ved så meget om, og vær nysgerrig. Når du er social, behøver du måske ikke ligefrem snakke konkret om hvordan folk spilder deres penge, men du kan håndplukke nogle emner og snakke om dem.

Vær nysgerrig omkring sådan noget som forsikringer og dagligdagsting. Der er mange måder hvorpå du ikke spilder dine penge i hjemmet. Du kan koge vand i elkedlen, få elektriske termostater så du selv kan styre varmen helt præcist, skift dine dyre pære ud med noget billigere.

Mulighederne er mange, så vær nysgerrig. Spørg folkene omkring dig og eventuelt din bankrådgiver, om forskellige emner der koster, så du er sikker på med tiden at du ikke spilder dine penge.

giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)