Situationer hvor man ikke skal låne penge? Undgå disse (økonomisk)

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Situationer hvor man ikke skal låne penge? De fleste af os har nok prøvet at stå i situationen hvor økonomien virkelig har været irriterende og måske endda på et lavpunkt, eller måske har vi været unge og uden bekymringer udover at vi bare mangler penge til at købe eller forlyste os med. Eller situationer hvor du søger på svar om du kan låne penge selvom du er i RKI m.m.

Det er noget som rigtig mange mennesker kan huske eller står i situationen, og her er en af de rigtig mange muligheder for kviklån jo lige for, men den håbløse situation eller mange på bekymring gør, at vi måske ikke lige tænker over konsekvenserne ved sådanne lån.

Der findes nemlig rigtig mange gode grunde til at man ikke skal optage disse lån ud fra pågældende situation, og disse grunde eller situationer hvor man ikke skal låne penge er netop hvad du kan læse alt om lige her.

De specifikke situationer hvor du ikke skal bruge kviklån

En af de mest almindelige årsager til at optage et kviklån er, at i mange familiers eller personers tilfælde skyldes det at anden lån står til at blive afdraget(hvad er afdrag?)

Denne velkendte situation er virkelig en dum ide, hvor man skal aldrig optage et dyrt kviklån for at afdrage noget af det andet gæld som man har. Det kan være nemt at sige, hvis man ikke lige står i den håbløse situation, men det skridtet til aldrig at få afviklet sin gæld men derimod at forøge gælden gevaldigt.

Kviklån er nemme at optage hvilket navnet jo logisk nok siger, og grunden til at det er så nemt, skyldes at både renter og gebyrer er ret høje selvom procent promillen måske ser tilforladelig ud, så skal man tænke over om 15 eller 25 % er mange penge i renter, for i sammenligning med banken som jo godt nok kan være noget formandende og irriterende at ”tigge” penge om, så sparer du afsindigt mange tusinde ved at bøje nakken og snakke med banken i stedet for, også selvom banken selvfølgelig er en forretning der tager sig godt betalt.

Grunden til at kviklån er skidt at bruge for at afdrage anden gæld, er at man som regel ender i den onde spiral og står med 3, 4, 5 eller flere af disse lån som egentlig skulle afdrage hinanden, og man betaler formue i renter(hvad er effektiv rente?), hvilket man aldrig kommer til at betale af, og så hjælper det ikke at man har købt en smart Iphone, macbook, tv, solbriller, tatoveringer og andet for pengene, for nu har man måske ikke nogen penge til de mest almindelige ting her i livet.

En RKI undersøgelse viste at ret mange personer havde op til tre lån i gennemsnit som de prøvede at afdrage uden held. Og det er jo en ret klar indikation af at ideen om at optage kviklån for at afdrage andre lån er en ond spiral uden succes

Optag heller ikke kviklån til gambling, tv og andet overflødigt

Med udbredelsen af høj hastighed internet så eksploderende internettet også med lokkende fornøjelserne som poker, casino, bingo og andet online spil. Det er ret nemt at oprette en poker konto, låne nogle tusinde i kviklån og så gå i gang med at spille, og man kan faktisk også ret hurtige tjene nogle penge på spil, men dog vinder de fleste af os ikke i længden, men derimod taber vi alle vores penge, hvilket jo er grunden til at f.eks. poker steder look med oprettelse penge når man indskyder et bestemt beløb, for de ved at når de giver dig 500 kr for at spille for hvis du sætter tilsvarende ind, så taber du dine 500 og du vil samtidig indsætte endnu flere penge, for det er ret nemt, og poker er ret sjovt at spille online, for man prøvede jo at vinde før det gik galt.

Lige pludselig ender man med gambler mani også kaldet ludomani, og når man nemt kan optage et lån online at spille for, ja så er der ingen problem i at foresætte glidebanen.

En anden glidebane med kviklån er også at købe alle de overflødige luksus ting som vi i velfærds Danmark tænker at vi skal eje. Alle vil gerne have det store 60 tommer smart tv, de usandsynlige mange tatoveringer som åbenbart giver en idenditet, de dyre solbriller til mange tusinde, fuld møbleret lejlighed eller hus i stedet for at tage det løbende, en macbook til 12000 kr i stedet for en pc til 3000, en Iphone til 6000 kr i stedet for en telefon til 1000 kr, en hurtig ferie i solen til 20000 kr. og mange andre ting som vi bliver looket til, på grund af smarte reklamer og det lidt opreklameret samfund hvor man må eje ting uden at have råd, for ellers er man ikke rigtig noget.

Det er en anden typisk glidebane som mange bruger kviklån til, og lige pludselig ender man i situationen hvor man skal optage endnu flere lån for at afdrage disse første lån til overflødige ting.

Som sagt, så er det nemt at sige, hvis man ikke lige står i situationen, men hvis du står overfor at vil optage lån for et stort ligegyldigt tv, Iphone eller andet, så spørg dig selv om du bliver lykkeligere, om livet bliver meget bedre, og du får flere venner og om ikke købe mani faktisk bare er lykkefølelse som hurtigt aftager helt på højde med et narko rus, for det er det.

Man bliver lykkelig af at købe, men det er kortvarigt, og konsekvensen er helt ligesom med diverse narko, at man kan kan blive afhængig, og der er ingen forskel rent økonomisk, for gælden skal altid betales og der er kun dig selv og din familie der kommer til at lide under det.

Tag altid banken med i overvejelsen når du er håbløs fanget rent økonomisk, for kviklån er den onde skrue i rigtig mange tilfælde, og det er kan være uoverskueligt at komme ud af igen.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 0 (0 votes)