Spar penge på madbudgettet?

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Spar penge på madbudgettet? Madbudgettet er muligvis den variable udgift hvor der økonomisk set kan optimeres mest. Dette skyldes at det er helt umuligt at vide præcist hvor mange penge du kommer til at bruge her de næste 2 eller 3 dage på mad. Der er tilbud og måske får du lige en god idé når du er ude og handle, så kommer der lidt ekstra med hjem som du nok ikke havde planlagt.

Men der er altså penge og spare på madbudgettet, for nogen er der flere penge at spare end andre, men det er forskelligt fra person til person, da vi alle har forskellige behov omkring mad, helt ligesom der er mere at vinde ved sparetips til par end singler. Nogen mennesker kan ikke nøjes med havregryn til morgenmad og pasta til aftensmad, de skal have en lækker bøf med en sauce, noget sushi ind i mellem og til tider lidt dessert.

Men selvom vi alle er forskellige, så er der stadig måder hvorpå vi kan spare på madbudgettet udover de mange andre tips om at spare lidt penge i hverdagen.

Begyndt at handle på nettet

Du kan spare en del penge på madbudgettet ved at gøre dine indkøb på nettet. Rema 1000, COOP og Nemlig.com giver alle muligheder for at du kan handle ind fra computeren eller mobiltelefonen og få det leveret.

Det kan godt være du meget hurtigt spotter eller allerede har spottet at priserne så er lige en anelse dyrere, og derfor undrer du dig nok over hvordan det overhovedet kan få dig til at spare penge på madbudgettet. Ved at minimere madbudgettet variabelt som udgift, kan vi mere og mere regne med hvad vi bruger af penge hver måned.

Der er flere fordele ved at handle ind på nettet i henhold til at spare penge på madbudgettet. Det at nogle vare er et par kroner dyrere, dækker over transportudgifterne når du ellers skal handle, de dækker over tiden du bruger da du ikke skal lede efter varerne fra gang til gang i supermarkedet, du undgår fristelser, du kan handle stort ind og derved er du fri for at slæbe også, og sidst men ikke mindst, du ved hvor mange penge du bruger på madbudgettet.

Lav en madplan og indkøbsseddel

Du kan også spare en del penge på madbudgettet ved at planlægge hvad du skal have at spise flere dage frem. Du har ca. en idé om hvad 1 kg fersk kylling koster, en pose grøntsager, havregryn og mælk, og hvor mange dage sådan en portion kan holde.

På denne måde undgår du følgende scenarie:

Du handler ind mandag uden en plan og tænker du gerne vil have lækre mexicanske pandekager til aftensmad med stegte grøntsager og kylling. Det kan godt være at du tænker de 80 kroner er godt givet ud, og i morgen skal du have en rejecocktail. For salat og rejer er jo heller ikke særlig dyrt. Men når du så kommer til onsdag eller torsdag og skal handle ind igen, så har du nøjagtigt den samme indkøbsadfærd. Du tænker at 80 ikke er særlig meget til aftensmaden, men det er det.

Hvis du alene bruger ca. 80 kroner på aftensmad hver dag i en måned, bruger du altså 2.400 kroner om måneden – på aftensmad. Derfor er det godt at lave en madplan og en indkøbsseddel som du ikke afviger fra.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (1 vote)