Tips om at spare lidt penge i hverdagen

Dette indlæg er reklamefinansieret / affiliate

Du vil gerne have så meget ud af dine penge som overhovedet muligt, ikke? Det vil vi nemlig alle sammen. Penge er det vores liv mere eller mindre drejer sig rundt om. Penge er begrænsninger (eller frihed om du vil), hvilket er blevet et mere og mere seriøst emne i denne verden.

Her vil du få nogle små tips om at spare lidt penge i hverdagen og måske få luft i privatøkonomien.

Tilbud og madposten

Det kan betale sig at være en tilbudsjæger. Kan du eksempelvis godt lide kylling, så hold øje med hvornår der er kylling på tilbud, og find plads i fryseren, for så skal der handles. Køb større mængder ad gangen når det endeligt er billigt, og du vil kunne spare penge på madbudgettet.

Når du endelig skal købe stort ind, så viser det sig at det kan betale sig at handle stort ind få gange om måneden. Se om du kan nøjes med at handle 1 gang i ugen, og lav gerne en madplan for hvad du skal have til aftensmad på hvilke dage. På denne måde kommer der heller ingen overraskelser til slut på måneden over hvor meget du har brugt på mad. Der er store gevinster ved dette indenfor sparetips til par.

Investeringer

Nu må du ikke løbende skrigende bort. Investeringer er ikke som de har været. I ældre tid forbandt vi investeringer med at der er ekstrem stor risiko for at du mister dem, men sådan er det nemlig ikke mere. I dag kan du investere dine penge til en høj rente, uden nogen risiko.

Det er helt rigtigt. Uden nogen risiko. Faktisk er renten i minus på din opsparingskonto hos bankerne, så hvis du har en solid opsparing på 100.000 kroner (det er lige meget hvilket beløb det er), så mister du en sjat af disse penge. Dine penge bliver mindre og mindre værd, medmindre du investerer dem. Dette kan du typisk få din bankrådgiver til at hjælpe dig med. Det kan godt være du føler din bankrådgiver bare vil tjene penge på dig, men så skal du huske på at jo flere penge du tjener og har til dig selv, jo flere penge vil han også kunne tjene på dig. Så hans eller hendes bedste interesse er at du får så mange penge som muligt.

SKAT og din boligsituation

Sørger du for at du får din kørselsgodtgørelse af SKAT? Der er altså en del penge at hente hvis du har et godt stykke på arbejde. Disse benzinpenge bliver generøst betalt af SKAT på dette punkt.

Bor du til leje, har du så undersøgt om du har mulighed for at få boligstøtte? Boligstøtte kan give mellem 800 og 1.000 kroner hver måned – kvit og frit for folk uden børn. Har du derimod børn, bliver boligstøtten forhøjet med det dobbelte, hvis ikke mere endda.

Flere end et lån?

Hvis du skulle stå i den situation at du har mere end et lån. Så få dine lån samlet til ét sted. Det er meget lettere. Dette kan du også få din bank til. Din bank vil måske gerne være den eneste du skylder penge til, og dette gør det ekstremt overskueligt for dig, og så vil du ovenikøbet sikkert også spare penge på renterne, da en del af dem forsvinder der.

Giv din mening til kende?
Sending
User Rating 5 (2 votes)